Vējnesto smilšu akumulācija un ar to saistītie krasta apskaimniekošanas pasākumi Liepājas dienvidu daļā - Ruicēna, Sintija (Latvijas Universitāte, 2021)
Bakalaura darbā “Vējnesto smilšu akumulācija un ar to saistītie krasta apsaimniekošanas pasākumi Liepājas dienvidu daļā” tiek aprakstītas metodes ar kurām apsaimnieko vējnestās smiltis Latvijā un citviet pasaulē, kā arī pētīta pašreizējā situācija Liepājas dienvidu daļā. Bakalaura darbā apskatīta un analizēta literatūra par par Baltijas jūras krastu, Baltijas jūras krasta īpatnībām pie Liepājas. Tiek apskatītās metodes vējnesto smilšu akumulācijas apsaimniekošanā ar vairākkārtējas teritorijas apsekošanas, fotodokumentācijas veikšanu un ekspertu interviju palīdzību. Darbā apskatīta arī kartogrāfiskā informācija par ūdens līnijas izmaiņām dažādos laika posmos Liepājas dienvidu daļā. Darbu veido ievads, četrām nodaļas, secinājumi, izmantotās literatūras saraksts un divi pielikumi. Teksta kopējais apjoms ir 39 lapaspuses

The Bachelor's work project “Accumulation of windblown sand and subsequent coastal area management measures in the southern part of Liepaja". Description of windblown sand accumulation management methods in Latvia and the world. Investigation of current situation in southern part of Liepaja. Summary of literature and information about the coast of the Baltic sea structure and characterization of the Baltic seacoast near Liepaja. Inspection of used methods for windblown sand accumulation management by multiple surveys, photographic documentation and interviews with the experts. This work also includes study of cartographic information about southern part of Liepaja coastal water level changes in different time periods. Bachelor consists of introduction, four paragraphs, conclusions, bibliography and two appendices. The volume of bachelor’s work project is 39 pages.
Accumulation of windblown sand and subsequent coastal area management measures in the southern part of Liepaja
Keywords: Ģeogrāfija; Liepāja; Vējnesto smilšu akumulācijas apsaimniekošana; Piekraste; Kāpas