Hipotekāro kredītu attīstība Latvijā laika posmā no 2020. gada līdz 2024. gadam - Pelcs, Roberts (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darba tēma ir “Hipotekāro kredītu attīstība Latvijā laika posmā no 2020.gada līdz 2024. gadam”. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz statistisko datu analīzi, izpētīt kā ekonomiskā situācija reģionā ir ietekmējusi Latvijas komercbanku hipotekārās kreditēšanastendences, kā šīs kreditēšanas tendences ietekmējušas nekustamā īpašuma tirgu, izdarīt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus komercbankām, par hipotekāras kredītu izaugsmes nodrošināšanu. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Darba pirmajā daļā apkopota teorētiskā informācija par kreditēšanas teorētiskajiem aspektiem un kreditēšanu ietekmējošajiem faktoriem. Otrajā darba daļā izpētīta informācija par hipotekārās kreditēšanas un nekustamo īpašumu tirgus tendencēm Latvijā. Darba trešajā daļā veikta statistiskā analīze par hipotekārās kreditēšanas tirgus svārstībām un to ietekmi uz nekustamo īpašumu tirgu. Bakalaura darba apjoms ir 66 lappuses, 28 attēli, 9 tabulas. Darba izstrādē izmantoti 48 avoti. Atslēgas vārdi: hipotekārā kreditēšana, nekustamo īpašumu tirgus, komercbankas, kredītportfelis.

The topic of the bachelor's thesis is “Development of Mortgage Loans in Latvia in the Period from 2020 to 2024.” The aim of the bachelor's thesis is to explore, based on statistical data analysis, how the economic situation in the region has influenced mortgage lending trends of commercial banks in Latvia, how these lending trends have affected the real estate market, to draw conclusions, and to develop proposals for commercial banks to ensure the growth of mortgage loans. The bachelor's thesis consists of three parts. The first part compiles theoretical information about the theoretical aspects of lending and the factors influencing lending. The second part examines information about mortgage lending and real estate market trends in Latvia. The third part conducts statistical analysis on fluctuations in the mortgage lending market and their impact on the real estate market. The volume of the bachelor's thesis is 64 pages, 28 images, 9 tables. Thesis was written using 48 references. Keywords: mortgage lending, real estate market, commercial banks, loan portfolio.
Development of Mortgage Loans in Latvia in the Period from 2020 to 2024
Keywords: Ekonomika; hipotekārā kreditēšana; nekustamo īpašumu tirgus; komercbankas; kredītportfelis