Pamesti objekti, kā neizmntoti tūrisma resursi. - Dāliņš, Mārcis (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir: „Pamesti objekti, kā neizmantoti tūrisma resursi”. Darba mērķis ir izveidot jaunu tūrisma ceļojuma maršrutu pa pamestiem objektiem Latvijā un izstrādāt priekšlikumus piedāvājuma veidošanai. Darbs sastāv no 4 pamat nodaļām. Pirmajā nodaļā autors iepazīstina ar tematā pētāmajiem tūrisma veidiem – tumšais tūrisms un urbānā pētniecība, kā arī tiek pētīta potenciālo tūristu uzvedības modelis, veids un motīvi. Otrajā nodaļā tiek analizēti plānošanas un izveides faktori, jaunam tūrisma maršrutam. Trešajā nodaļā autors atspoguļo ceļošanas statistiku un tendences, kā arī raksturo aktuālus projektus, kas veido tematam atbilstošu resursu datubāzi. Ceturtajā nodaļā tiek veikts pētījums, anketēšanas un ekspertu interviju analīzes. Darba beigās tika veikti secinājumi, kas iegūti izstrādes procesā un izdarīti priekšlikumi, projekta izstrādei. Bakalaura darba apjoms ir 74 lapaspuses. Darbā iekļauti 4 pielikumi un tika izmantoti 30 literatūras avoti, un 20 interneta resursi

The theme of the Bachelor’s paper is: „Abandoned objects as unused tourism resources”. The objective is to establish a new tourist travel route involving abandoned objects in Latvia and to develop proposals for making the offer for tourists. The Bachelor’s structure consists of four basic parts. In the first chapter, author introduces the topic under forms of tourism, dark tourism and urban exploration, as well as potential tourist behaviour is studied, its nature and themes. In the second chapter, author describes important parts of planing and creating process, of a new tourist travel route. In the third chapter, author is discussing global tourism statistics and trends, as well as the ongoing projects which form the subject of an appropriate resource database. The fourth chapter is based on expert interviews, forms and research analysis. At the end were made conclusions obtained by the development process and development project proposals.
Abandoned objects as unused tourism resources.
Keywords: Vadībzinātne