Sociālpedagoģiskā darbība nepilngadīgo noziedzības mazināšanā Rīgā Latgales priekšpilsētā - Kravale, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2008)
Nepilngadīgo noziedzība ir aktuāla problēma visā sabiedrībā. Tā ieņem stabilu vietu kopējās noziedzības struktūrā. Diplomdarba mērķis ir izzināt sociālpedagoģiskās darbības iespējas nepilngadīgo noziedzības mazināšanā Rīgā Latgales priekšpilsētā. Darba izstrādes laikā tika izveidota preventīvās darbības programma, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas skolām nepilngadīgo likumpārkāpumu mazināšanai, 2008./2009.mācību gadam un veikta sociālpedagoģiska gadījuma analīze. Veiksmīga un pozitīva rezultāta sasniegšanā ir nepieciešams preventīvais darbs ne tikai ar sabiedrību kopumā, bet arī individuālā līmenī. Atslēgvārdi: •nepilngadīgais; •noziedzība; •sociālpedagoģiskā darbība; •modelēšana; •prevencija.

Juvenile delinquency is a topical problem in the entire society. It takes a stable place in the structure of general criminality. The aim of the Diploma paper is to study the possibilities of social pedagogical work in decreasing the juvenile delinquency in Latgale district of Riga. During working on the Diploma paper the author designed a program of preventive work in order to decrease the juvenile delinquency in schools of Latgale district in Riga for academic year 2008/2009 and performed the social pedagogical case study. In order to achieve successful and positive results the preventive work is needed not only on the society level, with the entire society but also u=on trhe individual level. KEY WORDS: •Juvenile; •Criminality; •Social pedagogical work; •Modeling; •Prevention.
Social pedagogical activity for decreasing juvenile delinquency at Rīga Latgale region
Keywords: Pedagoģija