Gruntsūdens temperatūras izmaiņas Rīgas pilsētā - Irbe, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2010)
Irbe K. Gruntsūdens temperatūras izmaiņas Rīgas pilsētā. Maģistra darbs. Rīga, Latvijas Universitāte, Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultāte, 2010. Darbs ietver 55 lappuses, 30 attēlus un 4 tabulas. Maģistra darbā veikts pētījums par Rīgas pilsētas gruntsūdens temperatūras izmaiņām vairākās teritorijās, kuru atšķirības veido mezoklimatiskie apstākļi, apbūves tips un intensitāte, zemes virsmas segums un hidroģeoloģiskie apstākļi. Darbā apskatītas gruntsūdens temperatūras sezonālās un vertikālās izmaiņas, meteoroloģisko apstākļu un siltumpārneses procesu ietekmē. Konstatētās temperatūras izmaiņas analizētas, izmantojot gruntsūdens līmeņu novērojumus, atmosfēras temperatūru un nokrišņu daudzuma svārstības, kā arī pilsētvides faktorus. Atslēgas vārdi: gruntsūdens, temperatūra, kvartārs, Rīga.

Irbe K. Groundwater temperature variation in the city of Riga. Master's thesis. Riga, University of Latvia, Faculty of Geography and Earth Science, 2010. 55 pages, 30 figures, 4 tables. This Master's thesis examines groundwater temperature variation in the different areas of the city with various kind of mezoclimate, construction intensity and zoning, ground surface cover and hydro-geological conditions. The research describes and explain the influence of meteorological factors and heat transfer process on seasonal and vertical groundwater temperature variation. Analysis of the detected changes in groundwater temperature are based on information on groundwater level, air temperature fluctuations and the amount of precipitation and urbanization. Key words: groundwater, temperature, quaternary, Riga.
Groundwater temperature variation in the city of Riga
Keywords: Ģeoloģija