Teksta lingvodidaktiskais potenciāls krievu valodas kā svešvalodas mācīšanā - Gaduns, Maksims (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darbs ir veltīts teksta lingvodidaktiskā potenciāla krievu valodas kā svešvalodas mācīšanas procesā izpētei. Pētījuma mērķis ir atklāt mācību tekstu izmantošanas iespējas krievu valodas kā svešvalodas nodarbībās, veidojot komunikatīvo kompetenci. Darbā tiek aplūkota teksta lingvistika un teksta nozīmes problēma mācību procesā, raugoties no lingvodidaktikas viedokļa. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā daļā apskatīti pētījuma teorētiskie jautājumi un sniegta teksta definīcija, izcelti galvenie metodiskie norādījumi, kas saistīti ar teksta iekļāvi mācību procesā. Otrajā daļā piedāvāta vingrinājumu sistēma, kas atklāj atlasīto tekstu lingvodidaktisko potenciālu. Darbs var ieinteresēt svešvalodas pasniedzējus, kā arī studentus, kas nākotnē plāno nodarboties ar pedagoģiju un mācīt krievu valodu kā svešvalodu.

The bachelor's work is devoted to the study of the linguo-didactic potential of the text in the process of teaching Russian as a foreign language. The aim of the research is to identify the possibilities of using educational texts in the classes on Russian as a foreign language for the formation of communicative competence. The research considers the provisions of the linguistics of the text, studies the problem of the place of the text in the educational process from the point of view of linguo-didactics. The work is divided into two parts. The first part discusses the theoretical issues of the research, provides a definition of the text and highlights the main methodological provisions related to the inclusion of the text in the educational process. The second part presents an exercise system that reveals the linguo-didactic potential of selected texts. The work may be interesting to foreign language teachers, as well as students who plan to engage in pedagogical activities in the future and teach Russian as a foreign language.
Linguo-Didactic Potential of the Text in Teaching Russian as a Foreign Language
Keywords: Valodniecība; teksts; lingvodidaktika; komunikatīvā kompetence; vingrinājumu sistēma