Youtube kā televīzijas satura izvietošanas platforma - kanāla “LTV_16 plus” analīze - Sudmale, Santa (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Youtube kā televīzijas satura izvietošanas platforma— kanāla “LTV_16plus” analīze” mērķis ir veicot kvalitatīvo kontentanalīzi, padziļināto interviju un anketēšanu rast priekšstatu, kāda ir jauniešu attieksme par televīzijas satura izvietošanu platformā Youtube. Darbs sastāv no piecām nodaļām. Teorētisko daļu sastāda apakšnodaļas par bērniem un jauniešiem digitālajā vidē, jauniešu un bērnu izpratni par medijpratību, televīziju kā satura veidotāju, video koplietošanas vietni Youtube. Metodoloģijas daļā tiek apskatītas izmantotas pētniecības metodes un pētījumā plāns. Darbā tika secināts, ka jauniešu attieksme par televīzijas satura izvietošanu platformā Youtube ir pozitīva, kā arī influenceru iesaiste Youtube televīzijas saturā veido veiksmīgāku un skatītāku saturu.

The aim of the bachelor's thesis “Youtube as a TV content placement platform— analysis of the channel “LTV_16plus” ” is to find an idea of the attitude of young people about the placement of television content on the Youtube platform by performing qualitative content analysis, in-depth interviews and survey. The work consists of five chapters. The theoretical part consists of subsections on children and young people in the digital environment, young people's and children's understanding of media literacy, television as a content creator, video sharing site Youtube. In the methodology part, the used research methods and the research plan are considered. It was concluded that the attitude of young people towards the placement of television content on the Youtube platform is positive, as well as the involvement of influencers in the Youtube television content creates more successful and more watchable content. Keywords: Television, Youtube, youth, content.
Youtube as a TV content placement platform- analysis of the channel “LTV_16plus”
Keywords: Komunikācijas zinātne; Televīzija; Youtube; jaunieši; saturs