Etioloģisko faktoru analīze hospitalizētiem pacientiem, kuriem diagnosticēti hroniski aizcietējumi - Farooq, Shahid (Latvijas Universitāte, 2007)
Uzdevums Veikt slimības etioloăisko faktoru analīzi pacientiem ar aizcietējumiem, kuri ārstējušies Paula StradiĦa Klīniskās universitātes slimnīcas Gastroenteroloăijas centrā no 2006. gada novembra līdz 2007. gada martam. Tika izvirzīti trīs pamatuzdevumi, lai izvērtētu aizcietējumus kā medicīnisku problēmu, analizētu izplatību dažādās vecumu grupās (Ħemot vērā arī dzimumu) un klīniskos simptomus. Noteikt diagnozes smagumu, izvērtējot aizcietējumus pēc sagādātā diskomforta, Ħemot vērā saistību ar dzīves kvalitāti, stresa faktoriem un diētu

Constipation is a common condition that significantly affects females and males of all ages, but more commonly affects elderly disproportional that extremely effect to quality of life
Etiology factor analysis used for hospitalized patients with diagnose of chronic constipation.
Keywords: Medicīna