Politikas sakralizācija Kārļa Ulmaņa režīma laikā - Hromova, Kristīna (Latvijas Universitāte, 2010)
Šajā bakalaura darbā tiek aplūkota politikas sakralizācijas teorija, akcentējot Emilio Džentile (Gentile) darbus, un tiek mēģināts atrast to atbalstošas pazīmes K. Ulmaņa autoritārajā režīmā 1930-to gadu Latvijā. Darba mērķis ir identificēt sakralizācijas formas Ulmaņa režīma politikā. Uzmanība tiek vērsta uz autoritārismu, ideoloģiju, nacionālismu, latviešu nacionālisma intelektuāļu idejām un to refleksiju Ulmaņa retorikā, "dievturību" un masu sarīkojumu – "Atdzimšanas dziesmu". Atslēgvārdi: autoritārisms, Kārlis Ulmanis, politikas sakralizācija, Emilio Džentile, nacionālisms.

The Sacralisation of Politics in the Regime of Karlis Ulmanis This bachelor paper describes theory of the sacralization of politics that has been developed by Emilio Gentile, and attempts to find supporting features in authoritarian regime of K. Ulmanis in 1930s Latvia. Aim of this paper is to try to identify sacralization forms in politics of the Ulmanis’ regime. Focus is on authoritarianism, ideology, nationalism, ideas of Latvian nationalist intellectuals and it’s reflection in Ulmanis’ rhetoric, "Dievturiba" and mass performance – "The Song of Regeneration". Keywords: authoritarianism, Karlis Ulmanis, sacralization of politics, Emilio Gentile, nationalism.
The Sacralisation of Politics in the Regime of Karlis Ulmanis
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne