Latvijas sabiedrisko mediju uzraudzības un pārvaldības modelis: attīstīšanas iespējas, uzlabojumi un rekomendācijas politikas veidotāju skatījumā - Spundiņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba “Latvijas sabiedrisko mediju uzraudzības un pārvaldības modelis: attīstīšanas iespējas, uzlabojumi un rekomendācijas politikas veidotāju skatījumā” mērķis ir noskaidrot politikas veidotāju uzskatus par to, kāds būtu, viņuprāt, vispiemērotākais sabiedrisko mediju pārvaldības modelis, kā arī noskaidrot esošā modeļa efektivitāti politikas veidotāju skatījumā. Mērķa sasniegšanai izvirzīti četri pētnieciskie jautājumi, uz kuriem atbildes meklētas, balstoties uz teorētisko bāzi, kurā iekļauta sabiedriskā labuma teorija, Džona Rīta sabiedrisko mediju modelis, pārskats par Latvijas sabiedriskajiem medijiem, pētījuma daļā izmantojot daļēji strukturēs intervijas, dokumentu analīzi, kontentanalīzi, rezultātus analizējot, izmantojot SVID analīzi. Rezultātā iegūts politikas veidotāju viedokli par sabiedrisko mediju pārvaldības un uzraudzības modeli, par sabiedrisko mediju finansējuma modeli un citiem ar jauno Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu saistītiem jautājumiem. Atslēgas vārdi: sabiedriskie mediji, sabiedrisko mediju pārvaldība, sabiedrisko mediju finansējums, NEPLP, SEPLP, politikas veidotāji

The aim of the Bachelor thesis "The management and monitoring model of Latvian public service broadcasting: development opportunities, improvements and recommendations of policy makers view” is to define policy makers views on what would be the most appropriate model of public service media management in their view, as well as on the effectiveness of the existing model in the view of policy makers. To achieve the aim author has set four research questions. Author has made a theoretical framework, which consists of public service value theory, John Reith’s public service broadcasting model, summary about public service media of Latvia. Using four research methods author has acquired the answers for research questions. In Bachelor results author have policy makers view about model of public service media management, financing model and other questions about new public service broadcasting law. Keywords: public service broadcasting, public service media management, public service broadcasting funding, NEPLP, SEPLP, policy makers
The management and monitoring model of Latvian public service broadcasting: development opportunities, improvements and recommendations of policy makers view
Keywords: Komunikācijas zinātne; sabiedriskie mediji; sabiedrisko mediju pārvaldība; sabiedrisko mediju finansējums; NEPLP; SEPLP