Android lietotne matemātikas centralizētā eksāmena pirmās daļas apguvei - Bartušēvica, Santa (Latvijas Universitāte, 2019)
Kvalifikācijas darba “Android lietotne matemātikas centralizētā eksāmena pirmās daļas apguvei” mērķis ir izveidot dokumentācijas bāzi mobilās lietotnes izstrādei, kas paredzēta 12. klašu skolēnu sagatavošanai matemātikas centralizētā eksāmena pirmajai jeb testa daļai. Lietotnes nolūks ir piedāvāt lietotājiem iespēju pildīt iepriekšējo gadu centralizēto eksāmenu testus, kā arī pildīt ātro testu komplektus, kas paredzēti skolēna zināšanu analīzei dažādās matemātikas tēmās. Kvalifikācijas darba paredzamais rezultāts ir skaidra, viegli lietojama dokumentācija, kas palīdzētu izprast lietotnes būtību un funkcionalitāti, kā arī kalpotu par rokasgrāmatu izstrādātājiem, kas veic tehnisko lietotnes izveidi. Izveidotā dokumentācija satur ievadu ar vispārēju lietotnes aprakstu, kā arī programmatūras prasību specifikāciju, kas ietver lietotnes funkcionālās prasības, programmatūras projektējuma aprakstu, kas ietver datu bāzu un saskarņu projektējumu, kā arī testēšanas dokumentāciju.

The aim of the qualification work "Android application for studying for the first part of the centralized mathematics exam" is to form a documentation base for an Android application that is intended to prepare 12th-grade students for the first part, also known as the test part, of the centralized mathematics exam. The purpose of the application is to offer its users an opportunity to fill out centralized exam tests from the previous years as well as fill out sets of quick tests aimed for the analysis of the student's knowledge in various mathematics topics. The expected result of the qualification work is the creation of an explicit and easy to use documentation that would help to understand the essentials and the functionality of the application and would also serve as a manual for the developers, who would do the technical making of the application. The created documentation contains an introduction, with an overall description of the application, a software requirement specification, that contains the functional requirements of the application, a software design description, that contains database and interface descriptions and a testing documentation.
Android app for learning the first part of the centralized mathematics exam
Keywords: Datorzinātne; Android; Java; matemātikas eksāmens; lietotne