Uzņēmuma SIA „X” finansiālās darbības analīze - Klarka, Angelina (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarba tēma ir „Uzņēmuma SIA „X” finansiālās darbības analīze”. Darbs sastāv no ievada, deviņām nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma SIA „X” finansiālo darbību, veikt tās finanšu pārskatu analīzi un izstrādāt priekšlikumus turpmākai uzņēmuma veiksmīgai darbībai. Pirmā nodaļā aprakstīta uzņēmuma saimnieciskā darbība. Otrajā nodaļā ir veikta uzņēmuma gada pārskatu analīze. Trešajā nodaļā tiek izvērtēta uzņēmuma finansiālā stabilitāte, savukārt ceturtajā un piektajā nodaļā ir analizēta uzņēmuma likviditāte un maksātspēja. Sestajā nodaļā tiek vērtēta kapitāla struktūra un sastāvs dinamikā. Septītajā nodaļā tiek veikta aprites rādītāju analīze, vērtēts ilgtermiņa ieguldījumu sastāvs, apgrozāmo līdzekļu analīze, krājumu un debitoru sastāvs, naudas plūsmas analīze. Uzņēmuma finansiālās darbības rentabilitāte tiek izpētīta astotajā nodaļā. Beigu nodaļā tiek prognozēta uzņēmuma attīstība izmantojot bankrota modeļus. Kā informācijas avoti tiek izmantoti uzņēmuma SIA „X” 2005., 2006., 2007., 2008. gadu finanšu pārskati, LR likumi, statistisko datu avoti, autoru darbi un nepublicētie materiāli. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, vidēji liels uzņēmums, autonoma, autoservisa pakalpojumi, SVID analīze

The title of the graduation paper is „Financial analysis of Company X”. The paper consists of introduction, nine chapters, conclusion and suggestions. The work purpose is research Company’s financial activity, analyse annual report and develop suggestion, how to work successful in future. The first chapter describes Company’s commercial activities. The second chapter describes Company’s annual report analyses. Third chapter appraise Company’s financial stability, fourth and fifth chapters analyzes the liquidity and paying capacity. The sixth chapter prospect factors that affect the capital structure of Company „X”. The next chapter describe and analyze the Company’s assets, long term investments structure and cash flow analisys. The financial profitability of the company is described in the chapter eight. The final chapter consist of prognose of the Company’s development use the bankruptcy models. As source of information is used Company’s „X” annual reports, the lows Repablic of Latvija, statistic data, authors works and unpublished materials. Key word: financial analysis, middle largeness company, car rental, car service, SWOT analysis.
Financial analysis of Company X
Keywords: Ekonomika