Bērnu intelektuālās un emocionālās vajadzības un to apmierināšana Latvijas Televīzijas raidījumā “Kas te? Es te!" - Dubra, Elīna (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba “Bērnu intelektuālās un emocionālās vajadzības un to apmierināšana Latvijas Televīzijas raidījumā “Kas te? Es te!” sākumā ir izvirzītas divas hipotēzes, kas paredz, ka raidījuma “Kas te? Es te!” skatīšanās veicina bērnu intelektuālo un emocionālo attīstību. Darba teorētiskajā daļā aplūkoti cilvēka attīstības vecumposmi pēc Eriksona, intelektuālās un emocionālās attīstības aspekti un īpatnības, lietojuma-apmierinājuma teorija un Alberta Banduras izstrādātā sociālās mācīšanās teorija, kā arī televīzija kā medijs un televīzijas attīstība Latvijā. Pētījumā izmantotas trīs pētniecības metodes: anketēšana, kontentanalīze un dziļā intervija. Bakalaura darba atslēgas vārdi: televīzija, bērni, intelektuālā attīstība, emocionālā attīstība

Bachelor work “Children’s intellectual and emotional needs and their satisfaction on Latvian Television broadcast “Kas te? Es te!” has been made for finding out, whether the television broadcast “Kas te? Es te!” influences or do not influences children’s intellectual and emotional development. In theoretical part are information about humans development - intellectual and emotional-, uses-gratification theory as well as social learning theory by Albert Bandura. There are also information about television as mass communication media and about its development in Latvia. In experiential part has been used three mass communication research methods surveys, contentanalysis and deepth-interview. Key word: television, children, intellectual development, emotional development
Children's intellectual and emotional needs and their satisfaction on Latvian Television broadcast "Kas te? Es te!"
Keywords: Komunikācijas zinātne