Tīmekļa standartu atbilstības pārbaude dažādām pārlūkprogrammām - Golosujeva, Līvija (Latvijas Universitāte, 2014)
Tīmeklī lietotāji var apskatīt dažādas tīmekļa vietnes, kuras izstrādātas pēc to standartiem. Lai lietotāji piekļūtu šīm vietnēm, to datoros ir uzstādītas tīmekļa pārlūkprogrammas. Gan tīmekļa standarti, gan pārlūkprogrammas tiek regulāri atjaunotas, tāpat mainās arī lietotāju vēlmes un prasības. Svarīgi, lai tīmekļa vietņu izstrādātāji sekotu līdzi jaunumiem, aktualitātēm. Darba mērķi ir apkopot populārākos HTML un CSS jaunāko standartu elementus un atribūtus, to izmantošanas iespējas. Darbā tiek aprakstītas izstrādātāju visbiežāk pieļautās kļūdas. Tiek veikts pētījums, kurā apskatīts, kā dažādi koda gabali tiek attēloti populārākajās pārlūkprogrammās.

On the Web, users can view a variety of websites, which are designed according to web standards. Users have different browsers on their computer, where they can view websites. Both web standards and browser are regularly updated, also user needs and requirements are frequently changing. It is important that developers of websites follow latest web standart and other news, current events. The goal is to gather the most popular latest HTML and CSS standards elements and attributes that can be used. The paper describes most common mistakes developers make. In this work there is research, which looks at how the different pieces of code are displayed in the main browsers.
Web standards compliance checking for different types of browsers
Keywords: Datorzinātne