Krājumu novērtēšana un uzskaite uzņēmumā SIA „AGRO” - Vaļicka, Eila (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba mērķis ir izpētīt uzņēmuma SIA „Agro” krājumu novērtēšanas un uzskaites metožu pielietošanu un izstrādāt priekšlikumus krājumu uzskaites sistēmas pilnveidošanai. Lai sasniegtu mērķi darba autore izstrādāja darbu trīs nodaļās, kurās tika apkopota teorētiskā literatūra par krājumiem, to uzskaites un novērtēšanas metodēm, un veikta izpēte par to, kā SIA „Agro” savā darbībā pielieto šīs uzskaites un novērtēšanas metodes. Veiktā izpēte rāda, ka uzņēmumā SIA „Agro” lietotās metodes un krājumu uzskaite tiek kārtota atbilstoši likumdošanai, bet ir konstatētas arī nepilnības, kuru novēršanai darbā izstrādāti priekšlikumi. Atslēgvārdi: apgrozāmie līdzekļi, krājumi, krājumu uzskaites metodes, inventarizācija.

The goal of the paper is to analyse the stock assessment and stock record keeping methods, as applied by Agro Ltd., and offer suggestions how to improve the stock record keeping system in the company. The paper discusses the theoretical background, regarding the stock taking, stock assessment and record keeping, as well as analyses the ways how Agro Ltd. applies methods of stock assessment and stock record keeping. The paper contains three chapters. The research indicates that Agro Ltd. applies stock assessment and stock record keeping methods that comply with the law. However, certain deficiencies were discovered and suggestions to prevent them were offered. Key words: current assets, assets, asset keeping methods, inventory.
Ltd „Agro” stocs accounting and assessment
Keywords: Ekonomika