Seriālā “Money Heist” vardarbības un noziegumu reprezentācija, un to ietekme uz cilvēku psiholoģiju - Zaburdajevs, Ņikita (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba Seriālā “Money Heist ” vardarbības un noziegumu reprezentācija, un to ietekme uz cilvēku psiholoģiju” mērķis ir pētīt, ka seriāla “Money Heist” reprezentēts noziegums un ar to saistīta vardarbība. Teorētiskā daļa sastāv no satura analīzes. Empīriskajā daļā veikta aptauja un divas fokusa grupas diskusijas. Galvenais secinājums: Neatkarīgi no tā, vai diskusijas dalībniekam patīk skatīties seriālus, kuros ir vardarbība un noziedzība, seriāla saturs nemudina diskusijas dalībniekus tajā vairāk iedziļināties, lai nonāktu pie kādām atziņām vai stāsta vēstījumiem, no kā var secināt, ka īstenībā tam nav lielas saturiskās vērtības, bet, tas labi izklaidē publiku interesantā sižeta dēl, kas ir spraigs.

The aim of the bachelor's work "The representation of violence and crime in the TV series "Papira Māja" and their influence on human psychology" is to study the representation of crime and violence related to it in the TV series "Papira Māja". The theoretical part consists of content analysis. In the empirical part, a survey and two focus group discussions were conducted. Key takeaway: Regardless of whether a panelist likes watching crime and violence series, the content of the series doesn't encourage panelists to delve deeper into it for insights or story messages, suggesting that it doesn't really have much content value. , but, it entertains the audience well because of the interesting plot which is intense.
Representation of violence and crime in the TV series "Money Heist" and their effect on human psychology
Keywords: Komunikācijas zinātne; Noziegumi; Vardarbība; Ietekme uz cilvēkiem; Naratīvs; TV seriāli