Diferenciālģeometrijas elementi - Hakels, Eduards (Latvijas Universitāte, 2006)
Hakeļs E. „Diferenciālģeometrijas elementi”: diplomdarbs – Rīga – 68 lpp., 18 att. Diplomdarbs ir izveidots kā metodisks palīglīdzeklis 1.un 2. kursa fizikas bakalaura studiju programmas studentiem par tēmu „Diferenciālģeometrijas elementi”. Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz diferenciālģeometrijas elementu teorētiskās bāzes pētīšanu, parādīt diferenciālģeometrijas elementu praktisko pielietojumu, kā arī izstrādāt priekšlikumus diferenciālģeometrijas uzdevumu sastādīšanas metodikas pilnveidošanai. Diplomdarbā ir apkopoti dažādi diferenciālģeometriju elementu teorētiski aspekti no dažādiem literatūras avotiem. Praktiskā ziņā diplomdarbs varētu būt noderīgs studējošiem, pirmām kārtām, fizikas bakalaura programmā, ka arī mācībspēkiem, lai nodrošinātu studiju procesu un studentu zināšanu, prasmju un iemaņu pārbaudi. Diplomdarba rakstīšanas rezultātā ir izstrādāti pārbaudes mājas darbi par diferenciālģeometrijas elementiem 10 variantos, kurus var pielietot studiju procesā, sagatavojot fizikas bakalaurus, kā arī citās studiju programmās, kurās ir iekļauts kurss “Augstākā matemātika”.

Graduation thesis: „Elements of the differential geometry”, E.Hakels (Hakeļs E.), Riga City, 68 pages, 18 pictures. This graduation thesis under subject „Elements of the differential geometry” is prepared as a teacher edition for the 1st and 2nd year students of bachelor educational programme in physics. Objective of this graduation thesis is to present practical application of elements of the differential geometry, based on executed investigation of theoretical foundations of elements of the differential geometry. The graduation thesis incorporates various theoretical aspects of the elements of the differential geometry, obtained from various literature sources. In its practical application, the graduation thesis might be useful for provision of educational process and knowledge of students and verification of skills and abilities of students, primary for students of bachelor programme in physics, as well as academics and teachers. As a result of completion of this graduation thesis, there have been developed 10 options of examination homework in elements of the differential geometry. They might be applied to the study process of training of bachelors of physics as well as other study programmes which incorporate „Advanced Mathematics” study course.
Elements of differentialgeometry
Keywords: Pedagoģija