Medicīnas ētika un tās normatīvais regulējums - Kovalevska, Līna (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbs apskata medicīnas ētikas pamatprincipus medicīnas tiesību kontekstā. Darbu veido divas daļas. Pirmajā daļā ietilpst ētikas teorijas un divu tās virzienu – utulitārisma un deontoloģijas (kas darba kontekstā ir visbūtiskākie) – apskats. Pirmajā daļā tiek aprakstīta profesionālās ētikas būtība; tiek pievērsta uzmanība medicīnas ētikas vēsturiskajai attīstībai, īpaši tās renesansei 20.gadsimta otrajā pusē. Otrā daļa piedāvā medicīnas ētikas pamatprincipu apskatu. Darbs izvērš katra principa saturu, salīdzinot to zinātnisko izpratni ar praksi, tajā skaitā ar šo principu atspoguļojumu normatīvajos aktos. Tādā veidā darba autore attīsta juridisko metodi specifiskajā medicīnas tiesību jomā.

This work examines general principles of medical ethics in the context of medical law. The work consists of two basic sections. The first section presents a brief theoretical survey of ethics and its two – fundamental in the context of this work – directions: utilitarianism and deontology. Basic issues of professional ethics as such are viewed in this section as well; attention is paid to historical development of medical ethics, especially its renascence in the second half of the 20th century. In the second section six basic principles of medical ethics are scrutinised. The work reveals the contents of each of the principles mentioned, confronting their scientific interpretation with their practical application and reflection in the area of legislation. Thus the author develops application of juridical methods in a very specific realm of medical law.
Medical Ethics and its Legal Regulation
Keywords: Tiesības