Tiesību uz zinātnisko institūciju izgudrojumu reģistrāciju juridiskais regulējums - Ceple, Aija (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot zinātnisko institūciju tiesības uz izgudrojumu reģistrāciju, analizēt tiesisko regulējumu. Analīzē noskaidrojamas tiesību normas, uz kurām balstās institūciju tiesības uz patenta reģistrāciju, kas radīti darba tiesisko attiecību ietvaros. Bakalaura darba galvenie pamatuzdevumi ir: 1) izpētīt zinātnisko institūciju būtību; 2) izpētīt izgudrojuma jēdziena būtību un ar to radīšanu saistīto tiesību aizsardzību; 3) izpētīt reģistrācijas tiesību piekritību gadījumos, kad izgudrojums ir radīts darba tiesisko attiecību ietvaros; 4) sniegt priekšlikumus iespējamo problēmsituāciju risināšanā, kas saistītas ar izgudrotāja kā darbinieka un institūcijas kā darba devēja tiesībām uz intelektuālās darbības rezultātā iegūto izgudrojumu.

Bachelor's work aim to find out scientific institutions rights to the registration of the invention, to analyze legislation. The analysis of the findings of law to which the institution is based right on the registration of patents, which would result in the employment relationship. Bachelor's work main missions are: 1) to explore scientific institutions character; 2) explore the inventions character and it’s legal protection; 3) to explore the legal jurisdiction of registration in cases where the invention has created in labor relations; 4) make suggestions of possible case studies, related to the inventor as an employee and as an employer's right to intellectual activity for the object.
Registration of Rights of Scientific Institution's Inventions
Keywords: Juridiskā zinātne