Vienu lapu lietotņu izstrādes ietvaru salīdzinājums - Žeibe, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2022)
Vienu lapu lietotnes tiek plaši lietotas gan kā publiskas vietnes, gan kā uzņēmumu iekšējās lietotnes. Tās sniedz ātru, dinamisku lietotāja pieredzi, un ir pielīdzināmas darbvirsmu lietotnēm. To izstrādei ir pieejami vairāki plaši izmantoti JavaScript ietvari. Bakalaura darba ietvaros tika apskatīti un savā starpā salīdzināti 3 populārākie no tiem - Angular, React, Vue. Teorētiskajā daļā tika izpētīta vienu lapu lietotņu izstrādes principi, kā arī pētītas un salīdzinātas to izstrādes ietvaru piedāvātās iespējas. Praktiskajā daļā tika salīdzināti ietvari, ar katru no tiem izstrādājot vienu lapu lietotni. Tie tika salīdzināti pēc vairākiem iepriekš noteiktiem kritērijiem, liekot uzsvaru uz šo ietvaru ātrdarbību.

Single page applications are widely used both as public websites and as internal enterprise applications. They provide a fast, dynamic user experience and are comparable to desktop applications. Several widely used JavaScript frameworks are available for their development. In this bachelor’s thesis, the 3 most popular of them were examined and compared with each other – Angular, React, Vue. In the theoretical part, the principles of single page application development were studied, and the possibilities offered by their development frameworks were studied and compared. In the practical part, the frameworks were compared, with each of them developing a single page application. They were compared against several pre-defined criteria, with an emphasis on the performance of these frameworks.
Comparison of single page application development frameworks
Keywords: Datorzinātne; Vienu lapu lietotne; Angular; React; Vue; Ietvars