Oracle datubāzes, formu un atskaišu piegādes automatizācija - Smelēna, Jana (Latvijas Universitāte, 2016)
Mūsdienu straujajā un mainīgajā pasaulē informācijas tehnoloģiju (IT) kompāniju klienti vēlas, lai viņu biznesa vajadzības tiktu pēc iespējas ātrāk un ar labu kvalitāti apmierinātas. Ja uzņēmums to nespēj nodrošināt, klients meklēs kādu citu uzņēmumu, kas to spēj un, tādejādi IT kompānija zaudēs potenciālos ienākumus. Viens no veidiem, kā nodrošināt ātruma un kvalitātes pieaugumu, ir, ieviešot IT projektos piegāžu automatizāciju. Darba galvenais mērķis ir izstrādāt risinājumu piegāžu automatizācijai jau esošā projektā. Lai to paveiktu, ir nepieciešams ievākt un izpētīt informāciju par piegāžu automatizāciju un ar to saistītiem procesiem, kā arī izpētīt pieejamos gatavos rīkus. Darba rezultātā ir iegūta informācija par piegāžu automatizāciju, kā arī izstrādāta pirmā versija projekta automatizācijā, izmantojot nepārtrauktās integrācijas serveri un citus rīkus.

In today’s fast-paced and changing world customers of information technology (IT) companies want their business needs to be satisfied as soon as possible and with good quality. If the company fails to provide, the client will look for another company that will be able to do it and thus the IT company will lose its’ potential income. One of the ways of ensuring speed and quality improvements is to introduce delivery automation in companies IT projects. The main objective is to develop a solution for delivery automatisation in an existing project. To do this it is necessary to collect and examine information related to delivery automatisation and also related processes, as well as to look into available tools on the market. Thesis result consist of gathered information about delivery automatisation, as well as the developed first version of automatisation in an existing project using continuous integration server and other tools.
Oracle Database, Forms and Reports delivery automatisation
Keywords: Datorzinātne; piegāžu automatizācija; nepārtrauktā piegāde; nepārtrauktā integrācija; Oracle