Latvijas valsts tēls no iedzīvotāju skatpunkta - Stabiņa, Una (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba Latvijas valsts tēls no iedzīvotāju skatupunkta pētījuma problēma ir saprast kāpēc latvieši izjūt piederību Latvijai kā zemei, bet neizjūt piederību Latvijas valstij, tāpēc par bakalaura darba pētījuma mērķi tiek izvirzīts noskaidrot vai piederība Latvijai kā zemei sakrīt ar piederību Latvijas valstij vai arī tās ir divas dažādas identitātes; kādā mērā politiskā līdzdalība Latvijā veicina vai kavē vienu vai otru identitātes attīstību. Un noskaidrot kāds ir Latvijas valsts tēls iedzīvotāju uzskatos un vai to ietekmē piederības sajūta Latvijai kā valstij vai piederības sajūta Latvijai kā zemei. Pētījums ir balstīts uz aptaujas rezultātā iegūtajiem datiem. Pētījumā tika secināts, ka aptaujāto respondentu vidū pastāv divas atšķirīgas identitātes – identitāte kā piederība Latvijas valstij un identitāte kā piederība Latvijas zemei. Tāpat arī noskaidrojās, ka pastāv saistība starp politiskās līdzdalības aktivitātes līmeni un piederību Latvijas valstij. Savukārt atsvešināta piederības sajūta Latvijas valstij veido negatīvu Latvijas valsts tēlu iedzīvotāju uzskatos. Atslēgas vārdi: identitāte kā piederība Latvijas valstij, identitāte kā piederība Latvijas zemei, Latvijas valsts tēls

Bachelor work Image of the Latvia state of the citizen point of view research problem is to understand why Latvians sence the belonging to Latvia land but not sence belonging the Latvia state, therefore for a bachelor work research purpose is pulled find out whether belonging to Latvia land coincide with belonging the Latvia state or there are two various identities; in some measure the political participation in Latvia promotes or detains one or a second identity development. And to find out is the image of the Latvian state in the looks of populations and or image of the Latvian state influence belonging feeling to Latvia as the state or belonging feeling to Latvia as land. Research is propped up on questioning the data obtained in a result. Questioning research drawn conclusion, that two different identities exist in an pooled respondent middle - identity as belonging to the Latvia state and identity as belonging to Latvia land. Similarly turned out also, that connection exist between an activity of the political participation level and belonging to the Latvia state. The belonging feeling to the Latvia state is in same queue alienated form negative affect image of Latvian state. Keywords: identity as a belonging to the Latvia state; identity as a belonging to the Latvia land; image of the Latvian state.
Image of the Latvian state of the citizen point of view
Keywords: Socioloģija