Parādnieka nekustamā īpašuma izsole maksātnespējas procesā - Ozoliņa-Biļeviča, Laima (Latvijas Universitāte, 2013)
Tēmas – Parādnieka nekustamā īpašuma izsole maksātnepējas procesā, aktualitāte ir saistīta ar sarežģīto ekanomisko situāciju Latvijas Republikā, kas ietekmējusi komercdarbības vidi un fizisko personu finansiālo stāvokli valstī, kā rezultātā ir palielinājusies, kā juridisko personu, tā fizisko personu neizpildīto saistību apjoms, kas pasliktina kreditoru stāvokli un bremzē aktīvu realizāciju civiltiesiskajā apgrozībā. 2010.gada 1.novembrī ir stājies spēkā jaunais Maksātnespējas likums, kurš paredz elastīgāku parādnieka mantas pārdošanas kārtību. Ir ieviesti principi, lai izveidotu elastīgāka parādnieka mantas pārdošanu, kā vienus no svarīgākajiem principiem var minēt: apgrozības ātruma un efektivitātes principus. Kā viena no parādnieka mantām, kas ir realizējama izsolēs ir nekustamais īpašums. Nekustamā īpašuma izsole maksātnespējas procesā ir veicama gan saskaņā ar Civilprocesa likuma kārtību, gan Maksātnespējas likuma kārtību. Parādnieka nekustamo īpašuma izsoli maksātnespējas procesā tiesības ir veikt Sertificētam maksātnespējas procesa administratoram.

Themes - Debtor's real estate auction in insolvency proceeding of concern is related to the complex economic situation in the Latvian Republic, which has affected the business environment and the individuals financial situation of the country as a result has increased, as a legal person, the individuals amount outstanding on that impair the creditors' position and hinder the realization of the assets the civil circulation. November 1, 2010, entered into force of the new Bankruptcy Act, which provides for a more flexible sales order debtor. Are put in place to create a flexible property of the debtor sales as one of the key principles include: revolving speed and efficiency. As one of the debtor's assets are realizable auction of immovable property (real estate). Real estate auction bankruptcy process can be carried out in accordance with the Civil Procedure Law, order and the law of insolvency procedures. Debtor's real estate auction insolvency law is carried out by certified insolvency administrator.
Debtors real estate auction in insolvency proceedings
Keywords: Juridiskā zinātne