LU krievu filoloģijas studentu poļu valodas kā svešvalodas gramatiskās sistēmas apguve. - Boikova, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2014)
Šajā bakalaura darbā ir pētīts, kā izpaužas krievu valodas interference rakstu darbos poļu valodā, kurus radījuši bakalaura programmas slāvistikas un rusistikas nodaļas studenti. Pamatojoties uz domrakstiem poļu valodā, ir izveidots gramatisko kļūdu korpuss, un tās analizētas, ņemot vērā to rašanās mehānismu. Darba teorētiskajā daļā ir izskatītas arī problēmas, kas saistītas ar tādiem jēdzieniem kā lingvistiskā kompetence, starpvalodu interference un runas kļūda. Pētījums var interesēt filoloģijas studentus, studentus, kuri mācās poļu valodu kā svešvalodu, poļu valodas kā svešvalodas pasniedzējus, valodniekus, kuri pēta slāvu valodu interferenci, kā arī plašu lasītaju loku, kurus interesē slāvu valodu, tostarp krievu un poļu, savstarpēja ietekme.

This bachelor's thesis is dedicated to the study of the manifestation of the interference of the Russian language in various works written in Polish by Russian‐speaking students during their Bachelor's course. Based on the essays in Polish a corpus of various grammatical mistakes is created and analysed according to the mechanism of their appearance. The theoretical part of the work also investigates problems related to the concepts of linguistic competence, inter-language interference and speech errors. The research may be useful to students of philology, teachers of Polish as a foreign language, linguists working on inter-language interference in Slavic languages, as well as to a wide area of readers interested in interactions between closely related languages, in particular Russian and Polish.
Mastering the Grammatical System of the Polish Language by the Students of the University of Latvia Studying Polish as a Foreign Language.
Keywords: Valodniecība