Krievijas Federācijas ārpolitika Kazahstānā, Gruzijā un Latvijā no 1991. līdz 2013. gadam: post-imperiālisma faktors - Melgalve, Ilze (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darbā „Krievijas Federācijas ārpolitika Kazahstānā, Gruzijā un Latvijā no 1991. līdz 2013. gadam: post-imperiālisma faktors” ir aplūkots, kā Krievijas Federācijas atrašanās post-imperiālisma fāzē ir ietekmējusi tās ārpolitiku post-padomju telpā. Maģistra darba teorētiskais ietvars ir literatūra par impērijām un post-imperiālismu, akcentējot bijušā impērijas centra un perifērijas attiecības pēc tam, kad impērija jau ir beigusi pastāvēt. Darba empīriskajā daļā ir aplūkoti Krievijas Federācijas ārpolitikas dokumenti un augstāko amatpersonu runas laika posmā no 1991. līdz 2013. gadam. Ārpolitikas analīzes rezultātā ir secināts, ka Krievijas Federācijas ārpolitikā pret NVS loceklēm izteikti dominē post-imperiālisma faktors. Atslēgvārdi: Krievijas Federācija; post-padomju telpa; Kazahstāna; Gruzija; Latvija; ārpolitika; post-imperiālisms

Master thesis "Foreign policy of Russian Federation on Kazakhstan, Georgia and Latvia between the years 1991-2013: post-imperial factor" treats foreign policy of Russian Federation in its post-imperial phase in regard to post-Soviet space. Theoretical framework of the thesis is the literature on empires and post-imperialism, with emphasis on relations between the former imperial center and the periphery, after dissolution of the empire. Empirical part deals with foreign policy documents of Russian Federation as well as speeches of the state officials in the period from 1991 to 2013. In the foreign policy analysis it is concluded that post-imperial factor dominates foreign policy of Russian Federation in regard to CIS countries. Keywords: Russian Federation; post-Soviet space; Kazakhstan; Georgia; Latvia; foreign policy; post-imperialism
Foreign policy of Russian Federation on Kazakhstan, Georgia and Latvia between the years 1991-2013: post-imperial factor
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)