“Discord” aģents LU studiju informācijai - Strazdiņa, Dārta Evelīna (Latvijas Universitāte, 2021)
Kvalifikācijas darba mērķis ir izstrādāt virtuālu komunikācijas aģentu, integrētu Discord vidē, ar kura palīdzību Latvijas Universitātes studējošie varētu ērti un ātri iegūt studiju informāciju, piemēram, lekciju grafiku konkrētai dienai un mācībspēku kontaktinformāciju, kā arī uzlabot patstāvīgā studiju darba plānošanu un saņemt atgādinājumus par gaidāmajiem pārbaudes darbiem. Aģenta darbība ir balstīta uz Discord komunikācijas platformas, kā arī uz Google servisiem Google Calendar un Google Sheets, kuros tiek glabāti studiju dati. Datu iegūšana un mainīšana tiek realizēta ar Google API piedāvātajām datu apmaiņas funkcijām, savukārt aģenta programmatūra tika izstrādāta izmantojot JavaScript valodu, šīs valodas satvaru Node.js un bibliotēku Discord.js, kas nodrošina aģenta integrāciju Discord vidē.

Discord bot for students. The aim of the qualification thesis is to develop a Discord bot for students of University of Latvia, which would help students to access various study information easier, for example view lecture schedule for a certain day or find out contact information of the teaching staff with just one message, and also would improve the study process by offering convenient event planning and sending out reminders about upcoming deadlines, tests and exams. Functionality of the bot is based on Discord communications platform and also on certain Google services – Google Calendar and Google Sheets. The data is retrieved and processed using the tools and methods offered by Google API services and the bot is developed using JavaScript programming language, Node.js framework and Discord.js package, which provides the integration with Discord platform.
Discord bot for students
Keywords: Datorzinātne; Discord; aģents; Google Calendar; Google Sheets; studiju informācija