High tech interjerā - Balkiča, Karīna (Latvijas Universitāte, 2015)
ANOTĀCIJA Mūsdienās tiek novērots intereses pieaugums gan pret piedāvātiem tirgū gadžetiem, gan pret iespēju iekārtot dzīvojamo zonu saskaņā ar pēdējām tendencēm. Darba teorētiskajā daļā autors izskata augstāko tehnoloģiju – „Hi-tech” – stila vēsturi un tā integrāciju interjeros. Lai būtu iespējams izstrādāt mājas dizainu Hi-tech stilā, autoram bija jāņem vērā ne tikai darba teorētisko daļu, bet arī objektu, kas ir izveidoti šajā stilā, analīzi. Darba radošajā daļā autors projektē mājas interjeru Hi-tech stilā.

Nowadays we are able to notice a rapidly growing interest towards the large amount of different gadgets offered to us by the markets and the option to equip the living area according to the modern trends. In the theoretical part of this work, the author reviews the history of higher technology – “Hi-tech” – style and its integration into interiors. While designing the Hi-tech styled house, author relied on the theoretical part of this work as well as on the analysis of some objects also built in the same style. In the creative part of the work, author tries to develop the Hi-tech styled interior herself.
High tech in interior design
Keywords: Mākslas zinātne; hi-tech; smart house