Uzņēmuma SIA „Forevers” maksātspējas analīze - Raudive, Sandra (Latvijas Universitāte, 2012)
Diplomdarba nosaukums ir „Uzņēmuma Sia Forevers maksātspējas analīze”. Diplomdarba mērķis ir analizēt Sia „Forevers” finansiālo stāvokli, tā maksātspēju, izvirzīt secinājumus un priekšlikumus. Diplomdarbs sastāv no ievada, 6 nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un avotiem, kā arī pielikumiem. Analizējot finanšu analīzes rādītājus un salīdzinot tos ar līdzvērtīgiem nozares konkurentiem, autore secināja, ka Sia „Forevers” darbība ir uzlabojusies. Diplomdarba rakstīšanai pamatā tika izmantoti Latvijas zinātnieku darbi un Sia „Forevers”, Sia „Gaļas pārstrādes uzņēmuma Nākotne” un Sia „Ardeks” finanšu pārskati. Kopumā darbs sastāv no 75 lpp., 25 tabulām, 30 attēliem un 3 pielikumiem. Atslēgvārdi: bilance, peļņas vai zaudējuma aprēķins, maksātspēja, finanšu analīzes rādītāji.

The title of Diploma thesis is „Enterprise Forevers Ltd solvency analysis”. The aim of Diploma thesis is to analyze „Forevers” Ltd financial situation, its ability to pay, including conclusions and proposals. Diploma thesis consists of introduction, 6 chapters, conclusions and suggestions, list of literature and sources, additions. Analyzing the financial ratios of „Forevers” Ltd and comparing them with industry competitors, the author concluded, that company’s activity has improved. The most significant sources used in Diploma thesis are Latvian scientists works and „Forevers” Ltd, „Meet processing company Nākotne” Ltd and „Ardeks” Ltd financial reports. In general, Diploma thesis consists of 75 pages, 25 charts, 30 images and 3 additions. Keywords: balance-sheet, profit and loss statement, solvency, financial analysis ratios.
Enterprise „Forevers” Ltd solvency analysis
Keywords: Ekonomika