Zemnieku saimniecības "Līvāni" finansiālās darbības analīze un nākotnes perspektīvas - Mūrniece, Karolīna (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma: Zemnieku saimniecības „Līvāni” finansiālās darbības analīze un nākotnes perspektīvas. Bakalaura darba mērķis ir, pamatojoties uz ZS „Līvāni” finansiālā stāvokļa un tā ietekmējošo faktoru analīzi, identificēt nozīmīgākās problēmas un izstrādāt priekšlikumus lauksaimnieciskās darbības pilnveidei. Pētījumā secināts, ka lai nostiprinātu ZS „Līvāni” finansiālo stāvokli, nepieciešams uzlabot lauksaimniecisko darbību un samazināt ražošanas izmaksas, kā rezultātā, uzlabotos saimniecības naudas plūsma un rastos brīvi naudas līdzekļi kredītsaistību dzēšanai un attīstībai nākotnē. Darbs ir izstrādāts latviešu valodā, tā apjoms ir 72 lapaspuses, iekļauti 10 attēli, 25 tabulas, 4 pielikumi, izmantoti 52 literatūras avoti. Atslēgas vārdi: lauksaimniecība, graudkopība, lopkopība, finanšu analīze.

The theme of the Bachelor work is „Financial analysis of farm “Līvāni” and future prospects”. The Bachelor's work aim is to analyze farm "Līvāni" financial situation and on the basis of the results obtained, to evaluate development opportunities. The study concluded that to consolidate farms "Līvāni" financial situation, it is necessary to improve agricultural activities and to reduce production costs as a result of improved household cash flow and free cash credit deletion and future developments. The Bachelor work is developed in the Latvian language, its volume is 72 pages included 10 pictures, 25 tables, used 52 literature sources. Key words: agriculture, animal husbandry, cereal, and financial analysis.
Financial analysis of farm "Līvāni" and future prospects
Keywords: Ekonomika; Lauksaimniecība; Graudkopība; Lopkopība; Finanšu analīze