Darba svārstmigrācija un sabiedriskā transporta nodrošinājums pasažieru vērtējumā Pārdaugavā - Šetlers, Ēriks (Latvijas Universitāte, 2020)
Maģistra darbā “Darba svārstmigrācija un sabiedriskā transporta nodrošinājums pasažieru vērtējumā Pārdaugavā” analizēta strādājošo ikdienas pārvietošanās no dzīvesvietas uz darbu un sabiedriskā transporta nodrošinājums, un pakalpojumu kvalitāte. Sabiedriskā transporta izmantošana darba svārstmigrācijā un pasažieru labsajūta jeb svārstmigrācijas kvalitāte līdz šim Latvijā un Rīgā ir maz pētīta. Svārstmigrācijas struktūras izpētei Pārdaugavas apkaimēs izmantoti Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie dati par nodarbināto pārvietošanos, bet sabiedriskā transporta nodrošinājuma vērtējumam izmantoti maģistra darba ietvaros veiktas pasažieru aptaujas rezultāti. Pētījums atklāj, ka vairums Pārdaugavas iedzīvotāju dodas darba gaitās uz Rīgas pilsētas centra apkaimēm. Pasažieru aptauja atklāj, ka sabiedriskā transporta nodrošinājumu un pakalpojumu kvalitāti Pārdaugavas iedzīvotāji novērtējuši kā labu.

The master’s thesis “Work-related commuting and access to public transport in Pārdaugava, Riga” analyses the daily movement of employees from the place of residence to work and the access to public transport, and its quality of services. The use of public transport in commuting and the well-being of passengers or the quality of commuting has so far been little studied in Latvia and Riga. For the study of the structure of commuting in the neighborhoods of Pārdaugava, the data on employee movement was compiled by the Central Statistical Bureau, but the results of a passenger survey conducted within the framework of the master's thesis were used to evaluate the access of public transport. The results of the research reveal that the majority of permanent residents of Pārdaugava are going to work in the Riga city centre neighborhoods. The results of the passenger survey show that the permanent residents of Pārdaugava are generally satisfied with the quality of public transport and its services.
Work-related commuting and access to public transport in Pārdaugava, Riga
Keywords: Ģeogrāfija; darba svārstmigrācija; nodarbinātie; sabiedriskais transports; pasažieru vērtējums; apkaimes