Vispārinātu Ermita splainu konstruēšana - Zariņa, Evita (Latvijas Universitāte, 2006)
Bakalaura darbs ir veltīts vispārinātu Ermita splainu konstruēšanas metodēm. Darba mērķis ir aprakstīt klasiskos Ermita splainus gadījumā, kad interpolācijas nosacījumu skaits nav atkarīgs no sadalījuma mezgla, kā arī vispārinātos Ermita splainus gadījumā, kad interpolācijas nosacījumu skaits ir atkarīgs no sadalījuma mezgla, un gadījumā, kad interpolācijas režģis atšķiras no splaina režģa. Par pamatu Ermita splainu konstruēšanai tiek izmantoti Ermita interpolācijas polinomi.

The bachelor work is devoted to methods of construction of generalized Hermite splines. The aim of this work is to consider usual Hermite splines and to generalize the concept of a Hermite spline for the case when the number of interpolation conditions depends on points of interpolation and for the case when an interpolating mesh and a spline mesh are different. Hermite interpolating polynomials are used to construct such generalized Hermite splines.
On construction of generalized Hermite splines
Keywords: Matemātika