Šapiro-Lu ilūzijas uztvere redzes lauka perifērijā - Aišpure, Justīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā tika aprakstītas iluzorās kustības īpatnības redzes lauka perifērijā, uztverot rotējoša objekta krišanu pa slīpu trajektoriju. Tika pētīta mācīšanās efekta esamība, salīdzināti “naivo” un “iemācīto” dalībnieku rezultāti, kā arī salīdzināti testa izpildes rezultāti divām vecuma grupām. Literatūras pārskatā bija apkopota informācija no 1959. līdz 2014. gadam. Bakalaura darbs uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 30 lpp. Darbs satur 18 attēlus, 1 tabulu un tajā tika izmantoti 47 literatūras avoti.

Illusory motion peculiarities in the visual field periphery, perceiving a rotating object falling on the sloping trajectory was described in Bachelor thesis. The learning effect existence was studied, “naive” and “taught” participants results were compared. Also was compared tests results for the two age groups. Literature review concerns period from 1959 till 2014. Bachelor`s theses are written in Latvian, consist of 30 pages. The theses contain 18 pictures, 1 table and 47 references.
Shapiro-Lu illusion perception in the peripheral visual field
Keywords: Fizika; iluzorā kustība; objekts; krītošs objekts; teksturēts objekts; trajektorija