Līzinga un faktoringa analīze - Smirnova, Anastasija (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbs ir izstrādāts ekonomikas bakalaura akadēmiskā grāda iegūšanai par līzinga operācijām. Darbs sastāv no četrām daļām – līzinga būtība un klasifikācija, līzinga darījumu tiesiskā reglamentēšana, līzinga attīstība un līzinga un faktoringa analīze. Darba pirmajā nodaļā ir apskatīti līzinga terminu definējumi un izskaidrota līzinga būtība. Šajā nodaļā ir parādīta līzinga klasifikācija pēc tā veidiem – operatīvais, finansu un atgriezeniskais, kā arī pēc tā darbības iezīmēm – sagrupējot līzinga darījumus astoņās raksturīgākajās grupās. Darba otrajā nodaļā ir apskatīta līzinga darījumu tiesiskā reglamentēšana, izdalot valstis ar speciāliem līzinga attiecību regulējošiem likumiem, ar speciāliem likumdošanas aktiem un valstis bez speciālās līzingu regulējošās likumdošanas. Lai izprastu līzinga būtību trešajā nodaļā ir apskatītas līzinga darījumu attīstības tendences pasaulē, atsevišķi akcentējot darījumu attīstību Latvijā.

Work is delivered by aim – to take bachelor academic distinctions in economics science. It’s consists four parts – leasing term’s definition and classification, In that piece are indicate leasing classification beyond this kind – operational, financial and reflexive leasing; and by working – in eighth characteristic groups. In the second part of work are examined leasing deals juridical manual in three presumably kinds. Severally there are view leasing deals juridical manual in Latvia and leasing contracts juridical aspects. In the third part of work is leasing germination trend, accentuate leasing germination in Latvia. The fourth part of work includes leasing and factoring market analysis in Latvia and Europe. The period of analysis in Latvia is 2004 – 2006 years, but Europe is 2004 – 2005, dates for year 2006 are not available. Special attention is leaded to terms and conditions of leasing and factoring and interest rates.
Leasing and factoring analysis
Keywords: Ekonomika