Drukātās grāmatas nozīme studentu dzīvē - Plūksne, Annija (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā “Drukātās grāmatas nozīme studentu dzīvē” pētīti studentu grāmatu lasīšanas paradumi kopumā, sīkāk drukātās grāmatas lasīšana, tās iezīmes. Arī pētījuma mērķi ir saistīti ar iespiesto grāmatu – tās vietu studentu dzīvē, tās iespējamo nākotni. Par respondentiem tika izvēlēti Latvijas Universitātes Informācijas pārvaldības un Ķīmijas studiju programmas studenti. Tika noskaidrots, ka studentu dzīvē drukātajai grāmatai ir svarīga nozīme, arī lasīšana vairāk notiek, izmantojot drukātajo formāto. Tāpat pētījumā tika secināts, ka lasīšanas mērķis, grāmatas saturs ietekmē to, kādā formātā to lasīšana notiek. Pētījumā tika izvirzītas trīs hipotēzes. Studiju programma ietekmē studentu lasīšanas paradumus. Lasīšanas vidi ietekmē tas, kāds ir lasīšanas mērķis. Grāmatai un arī lasīšanai studentu dzīvē ir svarīga nozīme

Bachelor’s thesis Printed book role in student life explored students' book reading habits in general, but more detailed was studied reading of printed book, its features. Aims of this study are also related to printed book – its place in student life and possible future. Students from two study programs of the University of Latvia – Information management and Chemistry study program were chosen as respondents. It was found that printed book takes a significant place in student life and printed format is used most freakvently. In the study were also concluded that purpose of reading, book content have impact on format for its reading. There were three hypothesis in this study. Study program has influence on student reading habits. Reading environment is influenced by purpose of reading. Books and reading has important role in student life.
Role of printed book in students life
Keywords: Bibliotēkzinātne; lasīšanas paradumi; lasīšana; drukātais formāts; elektroniskais formāts; grāmata