Māsu profesijas attīstība Limbažu slimnīcā 70 gadu laikā. - Lēnmane, Inita (Latvijas Universitāte, 2007)
Inita Lēnmane izstrādāja bakalaura darbu par tēmu ‘’Māsas profesija Limbažu slimnīcā’’ Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātē, laika posmā no 2006. gada novembra līdz 2007. gada martam. Darba mērķis bija izpētīt un apkopot pieejamos datus par māsas profesijas vēsturisko attīstību Limbažu slimnīcā. Sakarā ar darba mērķi tika izvirzīti šādi uzdevumi: 1.apkopot informāciju par māsas profesijas attīstību Limbažu slimnīcā laika posmā no 1937. līdz 2006. gadam.; 2.izpētīt un analizēt pieejamo literatūru par māsu profesijas vēsturi Limbažos; 3.izvērtēt māszinības teoriju saistību ar māsas profesijas vēsturisko attīstību; 4.apkopot māsu atmiņas par māsu profesijas attīstības vēsturi Limbažos. Darbā tika izmantota kvalitatīvas pētniecības metode, intervēti 5 respondenti, izmantoti 30 literatūras avoti. Bakalaura darba ietvaros ir 3 nodaļas: 1.Teorētiskā daļa 2.Pētniecība 3.Māsu profesijas mūsdienu aktualitātes Darbs sastāv no 40 lpp., no 12 pielikumiem - 8 attēli, 2 arhīva materiāli un pētījuma atļauja. Atslēgas vārdi: Limbažu slimnīca, māsu profesijas attīstība, māsu darba apstākļi, veselības aprūpe.

Bachelor’s paper was done on the theme ‘’Nurse’s profession in Limbazi hospital’’ at the university of Latvia, faculty of Medicine from November 2006 to March 2007. the aim of the paper was to research and summarise the available dates about historical Development of nurse’s profession in Limbazi hospital. The tasks to reach the aim were. 1.To sumu p information about the Development of nurse’s profession in Limbazi hospital from 1937. to 2006.; 2.To research and analyse the available literature about history of nurse’s profession in Limbazi; 3.to evaluate the connection between nursing theory and historical development of nurse’s profession; 4.to sum up nurse’s memories about history of development of the nirsing profession in Limbazi. Qualitative research method and thirty sources of literature were used and five respondents were interviewed in the work. There are three chapters in the Bachelor’s Paper: 1.theoretical part, 2.research, 3.recent information about the nurse’s profession. The paper consists of forty pages and twelve appendies – eight pictures, two materials from the archive and research permision. Key words: Limbazi hospital, development of the nurse profession, labor conditions of nurses, health care.
Nurses profession in Limbazi hospital.
Keywords: Medicīna