Noziedzīga nodarījuma pastarpināta izdarīšana - Boldāns, Kristaps (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbs „Noziedzīga nodarījuma pastarpināta izdarīšana” atklāj līdz šim Latvijas Krimināltiesībās neizpētīto pastarpinātas izdarīšanas un pastarpinātā izdarītāja institūtu. Darba aktualitāti pierāda jau tas fakts vien, ka Latvijas krimināltiesību ietvaros šī fundamentālā krimināltiesību institūta jēdziena apzīmēšanā vēl pat nav izveidojusies vienveidīga prakse un jau paša jēdziena „pastarpināta izdarīšana” izvēle atzīstama par zināma veida jaunradi. Turklāt no Krimināllikuma 17. panta redakcijas izriet divi izdarītāju veidi, tomēr pastarpināta izdarīšana nekur atsevišķi likumā nav reglamentēta, kam, protams, nav pamatojuma, līdz ar to maģistra darbs veltīts arī šīs pretrunas atrisināšanai. Atslēgas vārdi: noziedzīga nodarījuma pastarpināta izdarīšana, pastarpinātais izdarītājs, nevainīgais starpnieks, noziedzīgu nodarījumu izdarīšana, līdzizdarīšana.

Master's thesis "Indirect perpetration in crime" reveals to so far undiscovered indirect perpetration, indirect co-perpetration and indirect perpetrator institute in Latvian criminal law and justice. Topicality of the work proves the mere fact that this fundamental criminal justice institute concept has not even established a uniform practice in the concept of "indirect perpetrating in the Latvian criminal justice within the choice recognized as a kind of creativity. In addition, the Criminal Code of Latvia 17.Article generally provides two types of offenders, however, indirect perpetrator has not regulated by law, which, of course, is not justified, and therefore the master's work is also devoted to the resolution of this conflict. Key words: indirect perpetration, indirect perpetrator, innocent agent, indirect responsibility, co-perpetration.
Indirect perpetration in crime
Keywords: Juridiskā zinātne