Viesu nama izveidoshana Jurmala, Teatra iela 18 - Budanceva, Jūlija (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēmas ietvaros tika sagatavots projekts par autorei piederošo privātmāju pārveidošanu par viesu namu Jūrmalā, Teātra ielā 18 līdz 2016. gada 31. decembrim. Projekta mērķis ir pārbūvēt esošo privātmāju un tai piederošo teritoriju par apartamentu tipa viesu māju. Veicot pētījumu, autore secināja, ka Jūrmalas pilsētas apmeklētāji ar vidējiem ienākumiem nav apmierināti ar to prasībām atbilstošam naktsmītnēm Jūrmalas centrā. Piedāvātie varianti parāk dārgi vai atrodas tālu no jūras un pilsētas attīstītas infrastruktūras. Lielāka daļa no tādiem viesu namiem slēdzas uz „neaktīvu” ziemas sezonu, kā rezultātā pilsētas apmeklētājiem nav tik plaša izvēle, kur apstāties. Pētījuma mērķis bija noskaidrot, kas un kādas prasības ir Jūrmalas pilsētas apmeklētājiem ar vidējiem ienākumiem pret naktsmītnēm Jūrmalā. Projekta ietvaros tiek plānots uzbūvēt 8 omulīgus dzīvokļus-numurus – katrs no tiem būs aprīkots ar atsevišķu virtuvi, vannasistabu, guļamistabu un viesu istabu, kā arī pagalmā būs pieejama autostāvvieta uz 10 mašīnām un būs izveidots bērnu rotaļas laukums. Pamatojoties uz to, ka projekta ietvaros tika plānots izveidot ģimenes uzņēmumu, viesu mājai piemīt īpaša mājas atmosfēra – ir atļauts uzturēties mājas dzīvniekiem, priekš bērniem ir izveidota bērnu spēles istaba un speciāls bērnu rotaļu laukums pagalmā, t.sk. tiek piedāvāts profesionālas auklītes pakalpojumi dažāda vecuma bērniem, kur var atstāt bērnu uz ilgāku laiku, kamēr vecāki var baudīt romantiku Jūrmalā vai apciemot blakus esošās pilsētas, t.sk. Rīgu. Viesu mājas mērķa auditorija tiek sadalīta 2 daļas pamatojoties uz sezonu: vasara viesu mājā pārsvara uzturēsies viesu no ārzemēm, izmantojos viesu namu uzturēšanai līdz 1 mēnesim, bet pārējo laiku ir plānots iznomāt uz ilgāku laiku vietējiem iedzīvotājiem.

Master's thesis theme was prepared project on the author's transformation into a private-owned guest house in Jurmala, Theatre Street 18 to 31 December 2016. The project aims to retrofit existing residential area and it holds about a family-friendly guest house. During the study, the author concluded that the Jurmala city visitors with average incomes are not satisfied with the requirements of appropriate accommodation in the center of Jurmala. Proposed options too expensive or far away from the sea and the city's developed infrastructure. Most such guesthouses switch to "inactive" winter season as a result of the town for visitors is not as wide choice where to stop. The aim was to find out who and what the requirements are in Jurmala city visitors with the average income from accommodation in Jurmala. The project is planned to build 8 cozy apartments-rooms - each of them will be equipped with a separate kitchen, bathroom, bedroom and guest room, as well as the yard will be available parking for 10 cars and will set up a children's playground. Based on the fact that the project was intended to create a family business, the guest house has a special home atmosphere - are allowed to stay in the house animals for children is created a children's games room and a special children's playground in the yard, including It is offered a professional nanny service for children of various ages, where you can leave a child for a long time while their parents can enjoy a romantic seaside or visit the nearby cities, including Riga. Guesthouses target audience is divided into two parts based on the seasons: summer guest house lead staying guest from abroad, guest house used by the maintenance of up to 1 month, but the rest of the time it is planned to rent for a long time local residents.
Project of the guest house creating Jurmala, Theatre Street 18
Keywords: Vadībzinātne; viesu nams; Jūrmala; projekts; naktsmītnes; vidējie ienākumi