A/S "Valmieras stikla šķiedra" finanšu analīze - Solovjova, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba tēma ir „AS „Valmieras stikla šķiedra” finanšu analīze”. Bakalaura darba mērķis ir, balstoties uz teorētisko un faktisko materiālu izpēti, veikt AS „Valmieras stikla šķiedra” finanšu pārskatu un finanšu rādītāju analīzi, novērtēt finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darba uzdevumi ir: noteikt finanšu analīzes būtību un identificēt finanšu rādītājus, veikt AS „Valmieras stikla šķiedra” finanšu pārskatu un finanšu koeficientu analīzi; un salīdzināt uzņēmuma rezultātus ar nozares vidējiem rādītājiem, izdarīt secinājumus un izteikt priekšlikumus. Darbs sastāv no 67 lapām, 13 attēliem, 20 tabulām un 6 pielikumiem. Atslēgas vārdi: finanšu analīze, finanšu pārskati, horizontāla un vertikālā analīze, finanšu rādītāji.

The theme of Bachelour thesis is „Financial analysis of JSC „Valmieras stikla skiedra””. The aim of the Bachelor thesis is to evulate financial situation of JSC „Valmieras stikla skiedra” based on calculated financial ratios and to develop suggestions how to improve the financial situation in future. The objectives of the Bachelor thesis are: to determine nature of financial analysis and to identify financial ratios; to perform analysis of JSC „Valmieras stikla skiedra” financial statements and finansial ratios, to compare company’s financial ratios with average ratios of the industry, to develop conclusions and suggestions. The thesis consist of 67 pages, 13 images, 20 tables and 6 attachments. Keywords: financial analysis, financial statements, horizontal and vertical analysis, financial ratios.
Financial analysis of JSC "Valmieras stikla šķiedra"
Keywords: Ekonomika