Maza kapitāla akciju indeksa korelācija un tendences ar liela kapitāla akciju indeksu 21. gadsimta krīzes periodos (Russell 2000 vs S&P 500) - Pāvilsons, Atis (Latvijas Universitāte, 2023)
Bakalaura darba mērķis ir noskaidrot indeksa Russell 2000 korelāciju un tendences ar S&P 500 indeksu, 21. gs. lielākajās finanšu tirgus krīzēs – 2000. gada dotcom krīze, 2007. gada finanšu krīzē un Covid – 19 izraisīta finanšu tirgus krīzē ar statistikas datu analīzes metodi. Bakalaura darbā izmantoti dažādu ekonomikas nozaru autoru viedokļi, literatūras un teorija skatījuma analīzi un vēsturisko datu izpēte. Pētījumam izvēlēta statistikas datu analīzes metode izpētot Russell 2000 un S&P 500 indeksa korelāciju 21. gs. ekonomiskajās krīzēs un tendences izpēte un datu analīze ar monogrāfisko metodi. Maza kapitāla akciju indekss ir augstāks ieguldījuma riska instruments salīdzinot ar liela kapitāla akciju indeksu krīzes un pirms krīzes situācijā. Atslēgvārdi: akciju indekss, ekonomiskās krīzes, akciju tirgus, finanšu tirgus, Russell 2000, S&P 500.

Aim of this bachelor's thesis is to find correlation and trends of small-cap index Russell 2000 with the large-cap index S&P 500 in biggest financial market crises of 21st century - dotcom crisis, global financial crisis and financial crisis caused by Covid-19. The bachelor thesis draws on the views of authors from different fields of economics, an analysis of literature, theory and a study of historical data. Statistical data analysis method was chosen to study the correlation of Russell 2000 and S&P 500 index in the economic crises of 21st century and evaluating data and crisis trends in both indices monographic method was used. A small-cap index is a higher risk investment than large-cap index, in economical crisis. Keywords: stock index, economic crisis, stock market, financial market, Russell 2000, S&P 500.
Correlation and trends of the small-cap index with the large-cap index during the 21st century crises (Russell 2000 vs S&P 500)
Keywords: Ekonomika; akciju indekss; ekonomiskās krīzes; akciju tirgus; finanšu tirgus; Russell 2000