Apdrošināšanas nozares tendences un attīstības perspektīvas Latvijā. - Glaubice, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba tēma ir “Apdrošināšanas nozares tendences un attīstības perspektīvas Latvijā”. Šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt un izanalizēt apdrošināšanas tendences nozarē un AAS “If P&C Insurance AS Latvijas filiālē”, un sniegt priekšlikumus attīstības iespējām. Bakalaura darbs sastāv no trīs daļām. Pirmajā daļā tiek apskatīta apdrošināšanas nozīme, apdrošināšanas līguma terminoloģija un likumdošana, kas ietekmē šo nozari. Otrajā daļā autore veic apdrošināšanas tirgus analīzi, iegūstot plašāku informāciju par Latvijas un Eiropas tirgus tendencēm. Bet trešajā daļā autore analizē AAS “If P&C Insurance AS Latvijas filiāle” darbību un izvērtē šī uzņēmuma tendences un attīstības iespējas pēc iegūtajiem datiem un informācijas. Bakalaura darbs sastāv no 67 lappusēm, kas ietver 2 tabulas, 27 attēlus, 2 pielikumus un 37 literatūras avotus.

The topic of the bachelor’s degree thesis is “Insurance sector trends and development prospects in Latvia”. The target of this bachelor’s activities is to investigate and analyses insurance trends and the sector and AAS “If P&C Insurance AS Latvian branch”, and to make proposals for development opportunities. The bachelor’s work consists of three parts. The first part deal with the importance of insurance, the terminology of the insurance contract and the legislation affecting the sector. In the second part, the author conducts an analysis of the insurance market by obtaining more information of trends in the Latvian and European markets. In the third part, author analyses the activities of AAS “If P&C Insurance AS Latvian branch” and assesses the trends and development opportunities of this company in terms of the data and information obtained. The bachelor’s work consists of 67 pages, 2 tables, 27 images, 2 attachments and 37 sources of literature.
Trends and developments in the insurance sector prospects in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; apdrošināšana; AAS; tendences; prēmijas; atlīdzības