Dabas un aktīvā tūrisma produkta izveide Aizkraukles novadā - Groza, Iluta (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis ir priekšlikumu izvirzīšana dabas un aktīvās tūrisma takas izveidei posmā Aizkraukle – Skrīveri. Dabas parkā „Daugavas senleja” tiks izstrādāti priekšlikumi nūjotāju takas izveidei, kurā pieejami vairāki kultūrvēstures un bioloģiskie resursi. Lai sasniegtu mērķi tiks aplūkots dabas un aktīvais tūrisms, nūjošana un tās paradumi, kā arī izpētīta „Daugavas senlejas” specifika. Darbā tiks veikta interviju ar sertificētu nūjošanas instruktori, un Aizkraukles iedzīvotāju un nūjotāju anketēšana. Izveidojot dabas takas maršrutu un tā posms, tiks izveidoti galvenie priekšlikumi sekmīgas nūjotāju takas izveidei. Bakalaura darba apjoms ir 78 lapas, satur 47 attēlus, un 55 literatūras avotus. Atslēgas vārdi: dabas tūrisms, dabas taka, aktīvais tūrisms, nūjošana.

Bachelor aim is putting forward proposals for nature based and active tourism trail development phase Aizkraukle – Skrīveri. In park „Daugava valley” will be developed proposals for Nordic walkers trail creation. In this park are available numbers of cultural and biological resources. To achieve the goal author will view nature based and active tourism, Nordic walking and its habits, as well as explore the “Daugava valley” nature. The work will carried out interviews with a certified Nordic walking instructor, and Aizkraukle local residents and Nordic walkers questionnaires. Creating a nature trail and its sections will be created main proposals for the successful establishment of Nordic walkers trail. Bachelor consists of 78 pages, 47 images and 55 literatures. Keywords: nature based tourism, nature trail, active tourism, Nordic walking.
Nature - based and active tourism product creation in Aizkraukles region
Keywords: Vadībzinātne