Dokumentu elektroniskā pasūtīšana /rezervēšana un izsnieguma termiņa pagarināšana Valsts nozīmes bibliotēku kopkatalogā - Kosīte, Gunta (Latvijas Universitāte, 2008)
Pētnieciskais darbs izstrādāts par publiskās pieejas tiešsaistes kataloga nozīmīgām mūsdienu funkcijām - dokumentu elektronisko pasūtīšanu, rezervēšanu un izsnieguma termiņu pagarināšanu lietotājiem interneta vidē. Darba gaitā pētīta Valsts nozīmes bibliotēku kopkataloga e-pakalpojumu atbilstība lietotāju vajadzībām, kā arī noskaidrots, vai kopkataloga kvalitāte ļauj nodrošināt lietotājus ar mūsdienīgu un kvalitatīvu e-pakalpojumu interneta vidē. Atslēgvārdi: elektroniskais katalogs, kopkatalogs, bibliotēku informācijas sistēma, dokumentu pasūtīšana, dokumentu rezervēšana, izsnieguma termiņa pagarināšana.

This research paper is elaborated on relevant contemporary functions of online public access catalog - electronic ordering and reservation of documents and prolongation of the term of delivery for users in the Internet environment. There was made an investigation of the adequacy of e-services of the State Significance Libraries’Union Catalogue to users’ needs, as well as verified if the quality of union catalogue meets the requirements of users in up-to-date and qualitative e-services in the Internet environment. Keywords: online catalogue, union catalogue, library information system, ordering of documents, reservation of documents, prolongation of the term of delivery.
Document electronic reservation and prolongation in State Significance Libraries' Union Catalogue
Keywords: Komunikācijas zinātne