Andreja Ļevkina Rīgas teksts. - Lapajeva, Anžela (Latvijas Universitāte, 2015)
Andreja Ļevkina Rīgas teksts: maģistra darbs. – Rīgā, 2015. gadā - 59 lpp. Šis pētījums ir veltīts Rīgas teksta fenomena izpētei uz Andreja Ļevkina prozas – romāna „Marpls” un stāstu „Lente ar caurumiem leijerkastei”, „Vmestestvovedenije”, „Augusts, trīsdesmit pirmais”, „Čapajevs, dzimšanas vieta – Rīga” – materiāla. Īpaša uzmanība darbā ir veltīta Rīgas mākslas telpas izpētei. Pētījuma gaitā tika dots definējums jēdzienam „pilsētas teksts” kā plašā, kulturoloģiskā, tā arī šaurākā – literatūrzinātņu - nozīmē. Darbā arī tiek noskaidrotas galvenās Rīgas teksta iezīmes latviešu un krievu kultūrā, un tiek izsekots, kā tās izpaužas Ļevkina Rīgas tekstā. Turklāt, Ļevkina Rīgas darbi ir izskatīti „Pēterburgas” un „Rīgas” prozas kontekstā. Darbs var būt interesants pilsētas tekstu kopumā un sevišķi Rīgas teksta pētniekiem, kā arī Ļevkina daiļrades pētniekiem.

Riga’s Text by Andrej Levkin: Master’s Paper. – Riga, 2015 - 59 p. This research is dedicated to study of Riga’s Text phenomenon on Andrey Levkin’s prose materials – novel “Marple” and short stories “Band with Holes for Barrel Organ”, “Vmestestvovedeniye”, “August, Thirty-First”, and “Chapayev: Place of Birth – Riga”. Special consideration in the paper is given to study of Riga art space. In course of research, definition was given to the Town’s Text concept in both wide, culturological, and narrower – literary sense. Paper also reveals main features of Riga’s Text in Latvian and Russian culture and traces how they show in Levkin’s text of Riga. Besides, Levkin’s Riga works are examined in the context of Petersburg and Riga prose. This work may be interesting for those who study Town’s Text at large and Riga’s Text in particular, as well as those who study Levkin’s art.
Riga’s Text of Andrey Levkin.
Keywords: Filoloģija; городской текст; рижский текст; Левкин; «рижская проза»; «петербургская проза»