Gāzu hromatogrāfijas-masspektrometrijas metodes validācija 3-hloro-1-propanola kvantitatīvajai noteikšanai mivakūrija hlorīda farmaceitiskajā vielā - Miloševskis, Renārs (Latvijas Universitāte, 2024)
Gāzu hromatogrāfijas-masspektrometriju metodes validācija 3-hloro-1-propanola kvantitatīvajai noteikšanai mivakūrija hlorīda farmaceitiskajā vielā, Renārs Miloševskis, zinātniskais vadītājs profesors Dr.chem. Arturs Vīksna (LU), Mg.chem. Dārta Zelma Gailīte (AS “Grindeks”). Bakalaura darbs, 50 lappuses, 14 literatūras avoti, 3 pielikumi. Latviešu valodā. Bakalaura darba ietvaros tika veikta metodes validācija 3-hloro-1-propanola kvantitatīvā satura noteikšanai mivakūrija hlorīda aktīvajā substancē, izmantojot gāzu hromatogrāfiju-masspektrometriju. Validācijas gaitā tika noteikts, ka izstrādātā metode ir specifiska, lineāra (R2 = 0,993) diapazonā no 2,3 % līdz 120 % , ar pietiekami mazu kvantificēšanas robežu (0,11 mg/kg) un robusta.

Validation of a gas chromatography-mass spectrometry method for the quantification of 3-cloro-1-propanol in the pharmaceutical ingredient mivacurium cloride, Renārs Miloševskis, scientific supervisor Professor Dr.chem. Arturs Vīksna (LU), Mg.chem. Dārta Zelma Gailīte (AS "Grindeks"). Course work, 48 pages, 12 references, 3 appendices. In Latvian. The validation of a method for the quantification of 3-chloro-1-propanol in the active substance of mivacurium chloride by gas chromatography-mass spectrometry was carried out as part of the bachelor thesis. The validation established that the developed method is specific, linear (R2 = 0,993) in the range from 2,3 % to 120 %, with a sufficiently low limit of quantification (0,11 mg/kg) and robust.
Validation of a gas chromatography-mass spectrometry method for the quantification of 3-cloro-1-propanol in the pharmaceutical ingredient mivacurium cloride
Keywords: Ķīmija; MIVAKŪRIJA HLORĪDS; 3-HLORO-1-PROANOLS; SILILĒŠANA; GC-MS; VALIDĀCIJA