Personālā ciparasistenta saskarnes projektēšana - Baldzēns, Gunārs (Latvijas Universitāte, 2006)
Darbs tiek veltīts personālā ciparasistenta (plašāk pazīstama kā PDA jeb Personal Digital Assistant) programmu lietotāju saskarnes projektēšanai. Darbā tiek noskaidrots lietotāja saskarnes jēdziens un attīstības tendences. Autors aplūko lietotāja saskarnes lietojamības definīciju un tās novērtēšanas un testēšanas veidus. Apkopoti saskarnes projektēšanas ISO 9241 standarti, kā arī literatūrā sastopamie saskarnes projektēšanas principi, kuru mērķis ir veicināt programmu ar augstu lietojamību izstrādi. Balstoties uz darbā aplūkoto informāciju, autors veica ‘Windows Mobile for Pocket PC Phone Edition’ telefondaļas saskarnes analīzi. Izmantojot atbilstoši izvēlētiem saskarnes projektēšanas principiem piemeklēto metodoloģiju, tika parādīts, kā izveidot lietotāja saskarni, kas atrisinās Windows Mobile telfondaļas analīzes laikā uzrādītās nepilnības un nodrošinās noteiktu, iepriekš nodefinētu lietojamības līmeni.

This work is devoted to Personal Digital Assistant (also known as PDA) program’s user interface design. The paper describes the concept and evolution trends of user interface. Author examines the definition of usability of user interface and it’s evaluation and testing. Also ISO 9241 standards and user interface design principles devoted to development of programms with high usability are summarized. Based on given information author analyses the user interfaces of Windows Mobile for Pocket PC Phone Edition programms that are responsible for PDA use as a mobile phone. Author demonstrates how to create the user interface based on methodology that supports the given user interface design standards and principles that will resolve during Windows Mobile analysis discovered shortcomings and will provide specified usability level.
Interface design for PDA
Keywords: Datorzinātne