Programmēšanas elementu apguve skolas informātikas kursā veidojot tīmekļa lappuses. - Jokste, Daina (Latvijas Universitāte, 2010)
Diplomdarbā ir izstrādātas mācību metodisko materiālu kopums, informātikas programmas tēmai „Programmēšanas elementi veidojot tīmekļa lappuses”. Tika izveidotas un apskatītas praktiskās 16 mācību stundas, kas bija realizētas un īstenots Rīgas pilsētas 2. ģimnāzijā 2009./2010. mācību gadā, 30 skolas audzēkņiem jeb vienai klasei. Apskatot tēmu „Tīmekļa lappuses”, kā turpmāko programmēšanas elementu apguvi skolas informātikas kursā veidojot mājas lapas ieteicams apskatīt PHP valodu un vaidot mācību materiālus. Darbs sastāv no 45 lappusēm, darbā ievietoti 12 attēli, 3 tabulas un 6 pielikumi. Darbs balstās uz 22 interneta avotiem un 5 grāmatas avotiem. Atslēgvārdi: HTML, PHP, tīmekļa lappuses, mācību process, informātikas didaktika.

In the Degree Work is designed for educational guidance material set of computer programs in “Programming the elements creating web pages”. Were developed and discussed practical 16 learning hours, which was marketed and implemented by the Riga City 2.gimnazija 2009/2010. school year, 30 school students or one class. Looking at the topic "Web page" as the future of programming elements of the acquisition of a school course in creating a web site can view the PHP language. Work consists of 45 pages of work contained 12 pictures, 3 tables and 6 appendices. Work is based on the 22 Internet sources and 5 book sources. Keywords: HTML, PHP, Web pages, the learning process, informatics didactics.
Learning programming elements by creating web pages in a school computer course.
Keywords: Pedagoģija