Sīkās motorikas attīstības sekmēšana rokdarbos 5 - 6 gadus veciem bērniem - Šavarina, Evelīna (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba temats: Sīkās motorikas attīstības sekmēšana rokdarbos 5 – 6 gadus veciem bērniem Autors: Evelīna Šavarina Kvalifikācijas darba vadītāja: Mg. paed. Egija Laganovska Pētījuma mērķis: pētīt rokdarbus pirmsskolas pedagoģiskajā procesā. Pētījuma metodes: Teorētiskās: ●zinātniskās literatūras analīze; ●vingrinājumi sīkās motorikas sekmēšanai. Empīriskās: ●pedagoģiskā novērošana; ●datu analīze. Darba apjoms: Kvalifikācijas darbā tiek pētīta un izzināta zinātniskā literatūra par sīko motoriku 5 – 6 gadus veciem bērniem pirmsskolā. Kvalifikācijas darba izstrādes procesā tiek parādīts, kāda ir rokdarbu loma sīkās pirkstu muskulatūras attīstībai. Atslēgas vārdi: sīkā motorika, rokdarbi, runa, vecumposms, 5 – 6 gadus veci bērni, bērna attīstība.

Subject: Promoting the development of small motor in artwork for children aged 5 to 6 years The author of the Qualifying paper: Evelīna Šavarina Scientific supervisor: Mg. paed. Egija Laganovska Research purpose: study handicrafts in the pre-school pedagogical process Study methods: Theoretical: ●analysis of pedagogical and psychological literature; ●exercise promoting small motor. Empirical: ●pedagogical observation; ●data processing. Scope of work: The qualification work explores and explores pedagogical literature about tiny finger motor for 5 – 6 year olds in pre-school. The qualification work process shows the role of crafts in developing the tiny finger muscle. Key words: small motor, artwork, speech, age, children 5 – 6 years of age, child development.
Promoting the development of small motor in artwork for children aged 5 to 6 years
Keywords: Izglītības zinātnes; sīkā motorika; rokdarbi; runa; vecumposms; 5 - 6 gadus veci bērni