Dzejniece Li Cjindžao (1084. - 1151.) un Sun dinastijas kulūra - Lapšina, Aelita (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir “Dzejniece Li Cjindžao (1084 - 1151) un Sun dinastijas kultūra”. Darbā tiek pētīta Sun dinastijas vēsture un kultūra, svarīgie notikumi un izgudrojumi, attiecības valstī un literatūras nozarē. Viena no pazīstamākajām tā laika personām ir dzejniece Li Cjindžao, par kuru plašāk ir aprakstīts darbā. Mūsdienās, pateicoties vairākām pētniecības programmām, mēs esam iepazinuši Ķīnu no daudzām pusēm, tomēr tik un tā paliek neizpētīti vairāku vēstures momentu un personu vēsture un dzīve. Darba galvenais mērķis ir Sun dinastijas vēstures un kultūras izpēte, un iepazīšanās ar izcilu to laika dzejnieci Li Cjindžao. Sun dinastijas vēstures gaita bija pilna ar iebrukumiem un pazemojumiem, neskatoties uz to kultūra un izglītība attīstījās un uzplauka literatūras popularitāte. Vairums izcilu dzejnieku ir Sun dinastijas rakstnieki. Li Cjindžao ir godīgs piemērs izcilam talantam un spējām, kas spēja ievest literatūrā savas korektīvas. Darbs sastāv no titullapas, satura, divām daļām, piecām nodaļām trīspadsmit apakšnodaļām, secinājumiem, un literatūras saraksta. Pirmā daļa ir veltīta vēstures un kultūras nozaru izpētei, un otra daļa ir veltīta Li Cjindžao biogrāfijai un profesionālai darbībai. Darbs kopumā ietver 41. lpp.

The bachelor degree paper theme is „The poetess Li Qingzhao (1084 – 1151) and the culture of the Song dynasty”. In this work are being studied Song dynasty history and the culture, the most important events and inventions, relations inside the country and in the literature. One of the most recognized women in the literature of the Song dynasty time is the poetess Li Qingzhao. Today, being grateful to several research programs, we have come to know China from many sides, but more aspects of history and personal life remains unstudied. The aim of the thesis is to research Song dynasty historic and cultural aspects as well as introduce to the reader a great poetess of that period Li Qingzhao. The Song dynasty history was full of incursions and humiliation, despite that, their culture and education evolved and literature popularity grown. Most of the great poets are the Song dynasty writers. Li Qingzhao is a good example of great talent and ability to make some changes to the literature we know today. This work consists of title page, table of contents, two parts, five chapters, thirteen subdivisions, conclusions, and the sources. The first part is devoted to the study of the history and cultural industries, and the second part is dedicated to Li Qingzhao biography and professional activities. Paper in summary comprises 41 pages.
The Poetess Li Qingzhao (1084 - 1151) and the Culture of the Song Dynasty
Keywords: Āzijas studijas; Sun; Dinastija; Dzejniece; Li; Cjindžao