Kristīgās izglītības transformācija Eiropā 21. gadsimtā - Oseļskis, Stefans (Latvijas Universitāte, 2023)
Šajā bakalaura darbā tiek pētītā kristīgas izglītības transformācija Eiropā, akcentējot Latvijas valsti un analizējot EARS (The European Academy on Religion and Society) iegūtos datus. Darba mērķis Ir pamatojoties uz Latvijas un Eiropas valsts datu analīzi, identificēt kristīgas izglītības kopīgas un atšķirīgas pazīmes, izpētot kuras varēs nonākt pie secinājumiem par to, kas stāv Eiropas kristīgas izglītības transformācijas centrā. Pētījuma jautājums ir: Kas stāv Eiropas 21.gs. kristīgas izglītības transformācijas centrā? Atbilde uz kuru tika sniegta.

This bachelor thesis investigates the transformation of Christian education in Europe, emphasizing the country of Latvia and analyzing the data obtained by EARS (The European Academy on Religion and Society). The aim of the work is based on the analysis of Latvian and European national data, to identify common and different features of Christian education, by studying which it will be possible to come to conclusions about what is at the center of the transformation of European Christian education. The research question is: What stands in Europe's 21st century? At the center of the transformation of Christian education? The answer to which was given.
Transformation of Christian education in Europe in the 21st century
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne; izglītība; kristietība; Eiropa; kristīga izglītība