Politiskās pārvaldes tīklu klātbūtne lēmumu pieņemšanas procesā. Gadījuma "Grozījumi likumā "Par tiesu varu"" analīze - Strupka, Zelma (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba "Politiskās pārvaldes tīklu klātbūtne lēmumu pieņemšanas procesā. Gadījuma "Grozījumi likumā "Par tiesu varu"" analīze" mērķis ir noteikt, vai izvēlētā likumprojekta gadījumā veidojas politiskās pārvaldes tīkls un kā tas darbojas, kā arī noskaidrot tīklā pastāvošās aktieru attiecības un savstarpējo mijiedarbību. Mērķa sasniegšanai ir izvirzīti trīs pētnieciskie jautājumi, atbildes uz kuriem darbā tiks meklētas, balstoties uz teorētisko bāzi, kurā iekļauts politiskās pārvaldes tīklu, problēmu tīklu, politisko kopienu, politiskās dienas kārtības pārskats, kā arī uz pētījumu, kurā izmantota kvalitatīvā kontentanalīze, analizējot ziņas un septiņas daļēji strukturētās intervijas. Rezultātā identificēta politiskās pārvaldes tīklu klātbūtne un izveidošanās izvēlētā gadījuma analīzē, kā arī noteikts īpašs apakštīkls, kurā pieņemti atsevišķi lēmumi.

The aim of the Master thesis "Policy networks in decision making process. Case study "Amendments to the Law on Judicial power" analysis" is to define if in the case of the chosen draft policy network is present and how it functions, and also the aim is to define the relationship between the actors in the network and their interaction. To achieve the given aim author has set three research questions. Author has made the theoretical framework that consists of theory on policy networks, issue networks, policy commiunities and agenda setting. Using qualitative contentanalysis in analyzing data from publications and seven interviews author has acquired answers for given research questions. Research has proved that a policy network had existed and had formed during the chosen case study and also a special sub-network was identified where individual decisions were adopted.
Policy networks in decision making process. Case study "Amendments to the Law on Judicial power" analysis
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); politiskās pārvaldes tīkli; aktieri; dienas kārtības veidošana; likumprojekts "Grozījumi likumā "Par tiesu varu""